LABODIET PANACEUM 60 tabl.
Zastosowanie:
Preparat zawierający zioła które uzupełniają dietę w składniki wspomagające układ trawienny, moczowy, krążenia, nerwowy oraz wzmacniają organizm.
Kłącze perzu (Graminis rhizoma) pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi.
Korzeń mniszka (Taraxaci radix) wpływa korzystnie na rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit i utrzymuje ją w równowadze. Korzeń mniszka wspomaga funkcjonowanie wątroby i dróg żółciowych, dzięki czemu poprawia trawienie. Poprawia metabolizm tłuszczów.
Wyciąg suchy z korzenia żeń-szenia (Ginseng extractum siccum) Żeń-szeń zwiększa sprawność fizyczną, poprawia koncentrację i koordynację. Pomaga w utrzymaniu sprawności fizycznej i umysłowej w przypadkach osłabienia, wyczerpania, zmęczenia i braku koncentracji. Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu glukozy.
Koszyczek rumianku (Matricariae flos) wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, zapobiega wzdęciom i skurczom, łagodzi odbijanie, ułatwia odprężenie i dobry wypoczynek, pozytywnie wpływa na samopoczucie. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło. Wspomaga system odpornościowy.
Kwiat lipy (Tiliae flos) posiada właściwości napotne, wspiera system obronny organizmu. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło. Przyczynia się do zmniejszenia napięcia, drażliwości. Przyczynia się do dobrego snu. Wspomaga trawienie.
Liść melisy (Melissae folium) wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Pomaga utrzymać pozytywny nastrój. Przyczynia się do zmniejszenia napięcia, drażliwości. Przyczynia się do dobrego snu. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło.
Liść mięty pieprzowej (Menthae piperitae folium) wspomaga prawidłowe trawienie, łagodzi dolegliwości, takie jak skurcze brzucha i wzdęcia. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło. Wspiera system obronny organizmu.
Liść pokrzywy (Urticae folium) poprawia ogólny stan i wygląd skóry. Wspomaga układ odpornościowy. Wzmacnia siły witalne organizmu.
Liść szałwii (Salviae folium) zmniejsza nadmierne wydzielanie potu. Przyczynia się do komfortu w okresie menopauzy. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Nasienie kozieradki (Trigonellae foenugraeci semen) pozwala na utrzymanie fizjologicznej równowagi poziomu cukru i lipidów, wspomaga trawienie i metabolizm tłuszczów, działa ochronnie na układ pokarmowy
Owoc głogu (Crataegi fructus) przyczynia się do zmniejszenia napięcia, drażliwości. Relaksuje i przyczynia się do dobrego snu. Reguluje czynności serca i wspomaga krążenie. Wspiera system obronny organizmu.
Owoc kminku (Carvi fructus) przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, łagodzi skurcze brzucha. Wspiera system obronny organizmu. Wspomaga laktację u kobiet karmiących.
Owoc kopru włoskiego (Foeniculi fructus) wspomaga prawidłowe trawienie, łagodzi dolegliwości, takie jak skurcze brzucha i wzdęcia. Wspiera system odpornościowy. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło. Łagodzi objawy związane z menopauzą. Wspomaga laktację u kobiet karmiących.
Cebule czosnku (Allii sativi bulbus) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania serca i naczyń krwionośnych. Czosnek wykazuje działanie antybakteryjne. Wspiera odporność i właściwe funkcjonowanie układu oddechowego. Ma pozytywny wpływ na metabolizm cukrów w organizmie.
Szyszka chmielu (Lupuli flos) działa wyciszająco i przyczynia się do dobrego snu. Łagodzi objawy związane z menopauzą, takie jak: „uderzenia gorąca”, pocenie się, niepokój i drażliwość.
Ziele fiołka trójbarwnego (Violae tricoloris herba) poprawia ogólny stan i wygląd skóry oraz wspomaga trawienie.
Wyciąg suchy z liści karczocha (Cynarae folii extractum siccum) pomaga w utrzymaniu zdrowej wątroby, przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego i jelit. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu lipidów we krwi. Wspomaga detoksykację organizmu i utrzymanie odpowiedniej wagi.
Ziele skrzypu (Equiseti herba) pomaga utrzymać skórę, włosy i paznokcie w optymalnym stanie.
Ziele tymianku (Thymi herba) poprawia trawienie. Wykazuje działanie antybakteryjne. Wspiera system odpornościowy. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło.
Kłącze imbiru (Zingiberis rhizoma) posiada właściwości tonizujące, wzmacniające, wspiera naturalną odporność, wzmacnia siły witalne organizmu. Wspomaga mięśnie i zmniejsza stany zapalne. Pomaga w utrzymaniu prawidłowej pracy serca. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Kłącze imbiru pomaga zapobiegać nudnościom i wymiotom towarzyszącym podczas podróży: samochodem, autobusem, pociągiem, statkiem, samolotem. Zmniejsza uczucie dyskomfortu podczas podróży.
Korzeń arcydzięgla (Archangelicae radix) pomaga w utrzymaniu prawidłowej czynności wątroby, poprawia trawienie i wspiera oczyszczanie organizmu. Poprawia apetyt. Wspomaga system odpornościowy. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło.
Korzeń cykorii (Cichorii radix) wpływa korzystnie na rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit i utrzymuje ją w równowadze. Korzeń cykorii pomaga kontrolować wagę. Obniża poziom cukru we krwi.
Korzeń goryczki (Gentianae radix) wspomaga prawidłowe trawienie. Wpływa na poprawę wydolności fizycznej i umysłowej. Wpływa wzmacniająco na organizm, dodaje energii.
Korzeń lubczyka (Levistici radix) poprawia trawienie, wspomaga funkcje wątroby i dróg żółciowych
Wspomaga krążenie krwi w mikronaczyniach, pomaga zmniejszyć uczucie ciężkich nóg. Działa relaksująco.
Korzeń lukrecji (Liquiritiae radix) poprawia trawienie, pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi. Wspiera układ odpornościowy, nerwowy i oddechowy.
Korzeń prawoślazu (Althaeae radix) działa antybakteryjnie. Poprawia trawienie, wspomaga pracę jelit. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło.
Kwiat hibiskusa (Hibisci flos) wpływa na poprawę wydolności fizycznej i umysłowej. Wpływa wzmacniająco na organizm, dodaje energii i witalności. Wspomaga krążenie krwi w mikronaczyniach, pomaga zmniejszyć uczucie ciężkich nóg.
Liść prawoślazu (Althaeae folium) poprawia trawienie, wspomaga pracę jelit. Ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło.
Owoc anyżu (Anisi fructus) ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło. Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, łagodzi skurcze jelit. Wspomaga laktację u kobiet karmiących.
Owoc kolendry (Coriandri fructus) wspomaga trawienie, przyczynia się do prawidłowego metabolizmu tłuszczów oraz usuwania toksyn z organizmu. Pomocny w braku apetytu. Wspomaga funkcje obronne organizmu.
Owoc róży (Rosae fructus) ma kojący wpływ na podrażnioną jamę ustną i gardło. Wspiera system obronny organizmu. Pomaga w utrzymaniu zdrowych i elastycznych stawów. Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.
Skład:
Składniki wykazujące efekt odżywczy lub fizjologiczny/Zawartość w porcji dziennej 3 tabletki
Kłącze perzu (Graminis rhizoma) 24 mg
Korzeń mniszka (Taraxaci radix) 24 mg
Wyciąg suchy z korzenia żeń-szenia (Ginseng extractum siccum) 24 mg
Koszyczek rumianku (Matricariae flos) 24 mg
Kwiat lipy (Tiliae flos) 24 mg
Liść melisy (Melissae folium) 24 mg
Liść mięty pieprzowej (Menthae piperitae folium) 24 mg
Liść pokrzywy (Urticae folium) 24 mg
Liść szałwii (Salviae folium) 24 mg
Nasienie kozieradki (Trigonellae foenugraeci semen) 24 mg
Owoc głogu (Crataegi fructus) 24 mg
Owoc kminku (Carvi fructus) 24 mg
Owoc kopru włoskiego (Foeniculi fructus) 24 mg
Owoc maliny (Rubi idaei fructus) 24 mg
Owoc żurawiny (Vaccinii macrocarpi fructus ) 24 mg
Owocnia fasoli (Phaseoli pericarpium) 24 mg
Cebule czosnku (Allii sativi bulbus) 24 mg
Szyszka chmielu (Lupuli flos) 24 mg
Ziele czystka (Cisti herba) 24 mg
Ziele fiołka trójbarwnego (Violae tricoloris herba) 24 mg
Wyciąg suchy z liścia karczocha (Cynarae folii extractum siccum) 24 mg
Ziele skrzypu (Equiseti herba) 24 mg
Ziele tymianku (Thymi herba) 24 mg
Kłącze imbiru (Zingiberis rhizoma) 24 mg
Korzeń arcydzięgla (Archangelicae radix) 24 mg
Korzeń cykorii (Cichorii radix) 24 mg
Korzeń goryczki (Gentianae radix) 24 mg
Korzeń lubczyka (Levistici radix) 24 mg
Korzeń lukrecji (Liquiritiae radix) 24 mg
Korzeń prawoślazu (Althaeae radix) 24 mg
Kwiat hibiskusa (Hibisci flos) 24 mg
Liść jeżyny fałdowanej (Rubi fruticosi folium) 24 mg
Liść prawoślazu (Althaeae folium) 24 mg
Liść zielonej herbaty (Camelliae sinensis folium) 24 mg
Nasienie płesznika (Psyllii semen) 24 mg
Owoc anyżu (Anisi fructus) 24 mg
Owoc kolendry (Coriandri fructus) 24 mg
Owoc róży (Rosae fructus) 24 mg
Ziele piołunu (Absinthii herba) 24 mg
Substancje pomocnicze: substancja wiążąca (celuloza, skrobia), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych),
Dawkowanie:
Młodzież i dorośli: 1 tabletka 3 razy dziennie.