MORINGA PLUS 500 mg 60 tabl. SANBIOS
Moringa (Moringa oleifera) to roślina bardzo bogata w składniki odżywcze, jedna z niewielu na świecie o takich właściwościach.
W suplemencie diety Moringa plus zostały zawarte liście moringi w dwóch postaciach: jako suszone i sproszkowane ziele oraz ekstrakt z liści.
Dodatkowo w preparacie znajdują się okrzemki bogate w dobrze przyswajalną, amorficzną krzemionkę (SiO2) tak niezbędną naszemu organizmowi.
Moringa:
Moringa, ze względu na zawartość wielu składników pokarmowych, zaliczana jest do tzw. super żywności czyli superfoods.
Zawiera witaminy A,C,E, białko, żelazo, potas, mangan, chrom, bor, wapń, liczne antyoksydanty, aminokwasy oraz kwasy tłuszowe omega 3, 6, 9.
Stosowana jako uzupełnienie diety dla ludzi (i zwierząt) oraz w kosmetyce. Wspomaga utrzymanie normalnego poziomu glukozy.
Okrzemki:
Krzem zwany pierwiastkiem życia, wchodzi w skład skóry, błon śluzowych, naczyń krwionośnych, mięśni, włosów, paznokci, chrząstek, kości oraz mózgu.
Wpływa na: biosyntezę kolagenu, elastyczność naczyń krwionośnych, poprawę sprawności układu odpornościowego, działania przeciwzapalne, jakość skóry, paznokci i włosów, hamuje nadmierne krwawienia, poprawia sprawność układu kostno-stawowego. Pozytywnie wpływa na stan układu sercowo-naczyniowego, wspomaga tworzenie bariery ochronnej na błonie śluzowej żołądka , wspomaga neutralizację kwasu żołądkowego
Skład:
Składniki w przeliczeniu na 1 i 2 tabletki ( porcja maksymalna):
liść moringi suszony i sproszkowany – 250 mg / 500 mg
ekstrakt 4:1 z liści moringi - 200 mg / 400 mg
okrzemki – 50 mg / 100 mg, w tym 45,5 mg / 91 mg amorficznej krzemionki SiO2
Substancja wiążąca - dwutlenek krzemu - 1 mg
Substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych - 1 mg
Dawkowanie:
Zalecana porcja dzienna: 2x1 tabletka dziennie, obficie popijając.
Uwaga:
Preparaty ziołowe mogą różnić się kolorem i strukturą, a nawet kształtem tabletki w zależności od dostawy surowca, z którego były wykonane.
W zielarstwie jest rzeczą naturalną, że poszczególne zbiory surowców-ziół różnią się kolorystyką choćby z powodu tego, czy dany rok był suchy i słoneczny czy mokry i pochmurny.