OWOC JARZĘBINY DARY NATURY 50g
Z owoców jarzębiny możemy sporządzać herbatkę, może on służyć jako dodatek do innych herbat, można go użyć do przygotowania nalewki.
Bogate są w witaminę C. W ich składzie pojawiają się też inne witaminy: wit. A, E, K, z grupy B oraz PP. Jarzębina zawiera spore pokłady miedzi i magnezu. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Trzeba jednak uważać, ponieważ kwiaty mają właściwości moczopędne i przeczyszczające, owoce zaś mogą być stosowane w profilaktyce arteriosklerozy. Pomagają również przy kamicy nerkowej i żółciowej, a także łagodzą podrażnienia wątroby.
Skład:
owoc jarzębiny* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia
1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.