GRAVIOLA 60 kaps.
Informacje ogólne:
Graviola to roślina wiecznie zielona, pochodząca z Ameryki Południowej i Ameryki Północnej. Roślina niepozornie wyglądająca wyróżnia się bogactwem wnętrza. Jadalne owoce gravioli dojrzewają każdego miesiąca. Dzięki swoim unikalnym właściwościom owoce od dawna wykorzystywano w medycynie ludowej. Owoce gravioli stanowią naturalne bogactwo dla organizmu i są polecane w codziennej diecie.
Graviola posiada wiele cennych właściwości. Wyciąg z liści zawiera szereg związków, które są biologicznie aktywne – flawonoidy, kwasy fenolowe i alkaloidy. Substancje te znajdują zastosowanie zarówno w medycynie naturalnej, jak i w lecznictwie klinicznym. Z kolei owoce gravioli bogate są w mnóstwo cennych witamin. Znajdują się w nich m.in. wit. A, wit.z grupy B, a także wit. K, C, E i kwas foliowy. Ponadto graviola obfituje w cenne minerały, takie jak: fosfor, żelazo, magnez, oraz cynk, sód i wapń.
Graviola posiada właściwości przeciwnowotworowe. Zdaniem wielu naukowców ten owoc może być skuteczną "bronią" do walki z groźnymi nowotworami – rakiem piersi, rakiem prostaty, czy rakiem płuc. Zawiera on bowiem związki o nazwie acetogeniny annonaceowe, które skutecznie niszczą chorobowe komórki. Graviola wykazuje również działanie przeciwpasożytnicze, antybakteryjne i owadobójcze. Oprócz tego odznacza się właściwościami przeciwzapalnymi i przeciwbólowymi. Przyczynia się także do wzmocnienia układu immunologicznego, chroniąc tym samym organizm przed chorobami. Dodatkowo graviola posiada zdolność obniżania ciśnienia, regulowania poziomu glukozy, a także zapobiega wrzodom.
Skład:
Substancja wypełniająca – celuloza, wyciąg z owocu gravioli (Annona muricata) – 80 mg/kaps., oraz składniki kapsułki (żelatyna, barwniki: dwutlenek tytanu, tlenki żelaza).
Sposób użycia:
Zaleca się spożywanie 2 kapsułek 2 razy dziennie, popijając płynem.