SOK Z JARMUŻU 500ml EKAMEDICA
Jarmuż to warzywo o niezwykłych właściwościach. Przede wszystkim jest bogatym źródłem wapnia (zawiera go więcej niż mleko), dzięki temu zaleca się spożywanie go przy osteoporozie. Częste stosowanie jarmużu reguluje ciśnienie krwi (wapń i potas).
Roślina posiada znaczną zawartość witaminy C, K oraz A. Witamina C pomaga zwalczać wolne rodniki oraz wspomaga odporność organizmu, zaś witamina K ma duży wpływ na krzepnięcie krwi, dzięki czemu pomaga przy obfitej menstruacji.
Jarmuż bogaty jest w karetonoidy: beta-karoten, luteinę, zeaksantynę. Są to przeciwutleniacze chroniące komórki przed stresem oksydacyjnym. Luteina i zeaksantyna wspomagają wzrok oraz zapobiegają zwyrodnieniu plamki żółtej.
Jarmuż także pozytywnie wpływa na fukcje
Sok został wyprodukowany w 100% z liści jarmużu z dodatkiem naturalnej witaminy C pochodzącej z ekstraktu z owoców camu camu. Pasteryzowany. Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry.
Skład:
Sok z liści jarmużu (Brassica oleracea L. var. sabellica L.), 99,5% wyprodukowano z użyciem ekstrakcji wodnej, standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia) 0,3%, w tym naturalna witamina C, regulator kwasowości - kwas cytrynowy.
Porcja dzienna 50 ml zawiera 150 mg standaryzowanego ekstraktu z owoców camu camu, w tym 15 mg witaminy C, co stanowi 18% RWS*.
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób użycia:
Dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.
Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Osad pochodzenia naturalnego.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem.