Składnik aktywny: 4 kapsułki
Pomarańcza chińska - ekstrakt 1600 mg
w tym bioflawonoidy cytrusowe (50%) 800 mg
Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: Ekstrakt z owoców pomarańczy chińskiej (Citrus sinensis) standaryzowany na zawartośc min. 50% bioflawonoidów cytrusowych.
Skoncentrowana dawka cennych flawonoidówFlawonoidy to organiczne związki chemiczne z grupy polifenoli występujące w roślinach. Pełnią rolę barwników, chronią rośliny przed nadmiernym promieniowaniem UV, przed wpływem grzybów, pleśni, bakterii i wirusów oraz kontrolują przyrastanie tkanek roślinnych i zachodzące w nich reakcje chemiczne.
Nieznana moc cytrusówWitamina P została po raz pierwszy wyizolowana w 1936 roku przez węgierskiego uczonego Alberta Szent-Gyorgyia. Ten sam uczony w 1928 roku wyizolował witaminę C z pomarańczy, a później ustalił, że flawonoidy cytrusowe wzmacniają jej działanie. Dzięki wielu badaniom nad tymi związkami trwającymi kilkadziesiąt lat ustalono, że flawonoidy cytrusowe mają szereg innych cennych właściwości.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępnym dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/01/05/SD/8E467A