HERBATKA Z OWOCAMI PIGWOWCA JAPOŃSKIEGO, PIGWY I IMBIREM (natura wita)
Doskonała w smaku i niezwykle aromatyczna mieszanka suszonych owoców, którą można pić bez ograniczeń. Dodatek imbiru sprawi, że już pierwszy łyk naparu rozgrzeje w zimne wieczory, natomiast w letnie upały doda orzeźwienia.
Owoc pigwowca japońskiego zawiera w swoim składzie cenne kwasy organiczne, flawonoidy, pektyny, fenole, witaminy (witamina C) i antocyjany.
Napar z owocu pigwowca stosuje się przy nieżycie przewodu pokarmowego i gardła oraz przy chrypce.
Owoce pigwy są bogate w witaminę C kwasy organiczne, bioflawonoidy.
Skład:
Pigwowiec japoński owoc 27%, dzika róża skórka, pigwa owoc 20%, rodzynki, imbir kłącze 5%, jeżyna słodka liść.
Sposób użycia:
Zalać herbatę wrzącą wodą, parzyć pod przykryciem 5-10 minut.