LAKTOFERYNA 100mg 15 kaps.
Laktoferyna to białko serwatkowe, naturalnie występujące w mleku krowim i ludzkim. Występuje również w kilku innych płynach ustrojowych w organizmie, takich jak ślina, łzy, śluz i żółć. Wytwarzana jest przez komórki błon śluzowych oraz komórki układu odpornościowego – neutrofile.
Głównie stosuje się ją przy wzmocnieniu odporności, ale także pomaga regulować wchłanianie żelaza w jelicie i jego dostarczanie do komórek organizmu. Stosowana jest również w leczeniu wrzodów żołądka i jelit, biegunki, zapalenia wątroby typu C oraz, jako przeciwutleniacz i profilaktycznie przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi.
Dawkowanie:
Dzieci powyżej 3 r.ż.: 1 kapsułka; dorośli: 2-4 kapsułki.
Kapsułkę należy połknąć i popić letnią wodą lub innym letnim płynem (mleko, sok, jogurt). Kapsułkę można otworzyć, a jej zawartość spożyć bezpośrednio lub po rozpuszczeniu w letnim płynie. Zawartości kapsułki nie należy rozpuszczać w płynach gorących ani gazowanych.
Rekomendowany okres suplementacji: 3 miesiące.
Skład:
Substancja wypełniająca: maltodekstryna, laktoferyna z mleka krowiego, hydroksypropylometyloceluloza; substancja przeciwzbrylająca: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; barwnik: tlenek cynku.
Zawartość w 1 kapsułce:
Laktoferyna - 100 mg
Ostrzeżenia:
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt bezglutenowy.